Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expressen får ny centraldesk och organisation

Publicerad: 27 September 2016, 11:09

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Ska leda till ett ökat digitalt fokus, men innebär också en omorganisation – dock utan personalneddragningar.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Inspirationen till nyhetsdesken har hämtats från CNN Money’s War room i New York. Desken, som invigs i dag, har fler och större skärmar på vilka relevant data ska finnas tillgänglig.

”Vi ska vara den mest datadrivna nyhetsredaktionen i Sverige och med en ny desk och en ny organisation ska ’Årets dagstidning’ fortsätta att vinna marknadsandelar”, sade Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på ett stormöte.

Det nya organisationsförslaget innebär ett ökat digitalt fokus. Det medför enligt ett pressmeddelande ”än större prioriteringar och mer planerad och tidigare produktion av den tryckta huvudtidningen”. Den lokala journalistklubben har informerats om planerna, som ska MBL-förhandlas. Men det handlar inte om något sparpaket och personalneddragningar är därför inte aktuellt.

Som en del av omorganisationen inför en publikutvecklingsgrupp som ska bestå av specialister på bland annat video och distribution. Gruppen ska arbeta ihop med nyhetsledningen och i samband med tillsättningen kommer flera nya tjänster att utlysas.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.