Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen expanderar i sociala medier

Publicerad: 6 maj 2015, 07:59

Tidningen finns nu på populära Snapchat och Whatsapp.


Ämnen i artikeln:

WhatsappSnapchatExpressensociala medier

I mars hade Expressen drygt 2,2 miljoner i genomsnittlig räckvidd per dag räknat i alla kanaler, enligt Orvesto. Samma period år 2014 var siffran 1,8 miljoner. Den snabba tillväxten är enligt tidningen själv driven av ett ökat tittande i Expressens mobila kanaler och nu satsar man ytterligare, på det så kallade messenger-segmentet:

”Sociala meddelandetjänster växer explosionsartat och vi ser det som en möjlighet att nå ut till fler, inte minst en ung målgrupp”, säger Johanna Odlander, editionschef för Expressen sociala medier, i ett pressmeddelande.

På Snapchat finns från och med nu Expressen-redaktörer som kontinuerligt publicerar i kanalerna Sportexpressen, Omtalat.nu, Expressen Nöje, Expressen Paradiset (om tv-serien Paradise Hotel) och Gamefeed.

För Whatsapp finns från och med idag två tjänster från Expressen och Omtalat.nu, vardera med flera kanaler:

”Expressen har fyra olika kanaler: Nyheter, Opinion, Sport och Nöje. Vår ambition är att läsarna själva ska kunna välja var och hur de tar del av vårt innehåll. WhatsApp har väldigt många användare, och då ska vi finnas där med vår journalistik”, säger Karin Skogh, editionschef på Expressen.se.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.