Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Expressen bantar bland bemanningsanställda

Publicerad: 4 september 2018, 10:29

Redaktionen på Expressen. Foto: Olle Sporrong

Ett tiotal tjänster försvinner och ytterligare 10–20 vakantsätts, enligt Expressens journalistklubb.


Ämnen i artikeln:

Dagens MediaAnders ErikssonDagens IndustriBonnier NewsExpressenHD-SydsvenskanDagens Nyheter

I går rapporterade Dagens Media att Bonnier News, där bland annat Dagens industri, Dagens Nyheter, Expressen och HD-Sydsvenskan ingår, ska kapa i personalledet. Enligt uppgifter till tidningen kommer ett tjugotal tjänster att försvinna.

Men uppgifterna tillbakavisades under tisdagsförmiddagen av Bonnier News vd Anders Eriksson. I ett mejl till Dagens Media skriver han att inga neddragningar eller uppsägningar är planerade.

Informationen från Anders Eriksson går dock emot vad Expressens journalistklubb säger till Dagens Media. Enligt Jan Spångberg, ordförande i Expressens fackklubb, ska ett tiotal tjänster på tidningen bort och ytterligare 10–20 tjänster vakantsätts. Ambitionen är dock att dessa ska tillsättas igen när ekonomin vänder uppåt.

Jan Spångberg kommenterar Anders Erikssons lägesbeskrivning:

”Åtta till nio tjänster kanske inte känns mycket för honom, han ser det kanske snarare som en korrigering av verksamheten. Det som sker nu mäter sig ju inte med de stora neddragningarna som skedde på Expressen 2014 och 2016.”

Efter att förhandlingarna blev klara i förra veckan står det klart att det är inhopparna och vikarierna från Marieberg Media som drabbas.

”Det är ett elände och för jäkligt trist att det alltid är bemanningsanställda som råkar värst ut, utan att tidningarna behöver ta något ansvar. Det är osmakligt och orättvist mot dessa unga killar och tjejer som försöker ta sig in”, säger Jan Spångberg till Dagens Media.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev