Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expo namnpublicerade fel Sverigedemokrat

Publicerad: 11 September 2014, 12:20

En av de granskade Sverigedemokraterna tillskrevs uttalanden som en SD-sympatisör med samma namn gjort på Facebook. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Expo har granskat hur Sverigedemokraternas nolltolerans mot rasism fungerar i praktiken, bland annat genom att se vad olika SD-företrädare skrivit, spridit och gillat på Facebook. Men en företrädare för partiet tillskrevs uttalanden som gjorts av en SD-sympatisör med samma namn.

Vi har i researchen brustit i våra rutiner och blandat ihop denna person med en SD-sympatisör med samma namn, säger Expos ansvarige utgivare Daniel Poohl till Medievärlden.

Publiceringen gjordes enbart på webben och Expo har tagit bort den artikeln samt alla postningar i sociala medier. De har också uppmanat alla som delat materialet att ta bort sina postningar.

Vi har gjort vad vi kan för att den här artikeln inte ska fortsätta cirkulera på nätet.

Har du pratat med personen som blev felaktigt utpekad?

Jag har sökt honom personligen, och jag har skrivit på vår blogg att vi ber om ursäkt för den skada publiceringen kan ha orsakat honom. Vi är väldigt medvetna om den skada det kan innebära och därför känns det extremt tråkigt att det här kunde hända.

UPPDATERAD Det var Smålandsposten som upptäckte ihopblaningen, läs tidningens text här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.