Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Expo lanserar supportersajt

Publicerad: 8 Mars 2011, 08:16

Expo lanserar idag Expo Supporter, en internationell fundraisingsajt, där besökarna kan starta supportergrupper och bjuda in andra att delta. Detta är verkligen bara starten, säger Kristina Folgert på Expo.


Expo har sedan tidigare Donationsfonden som varit ett sätt för privatpersoner och företag att stödja verksamheten.

Det här är ett nytt sätt att stödja Expo. Vi gör sajten för att vi vill att människor som gillar Expo ska känna sig som en del av vår verksamhet, de ska känna att den tunga frågan vi håller på med kan mötas med ett positivt budskap. Vi tror att detta är ett sätt att samla människor som vill ta ställning mot rasism och främlingsfientlighet, säger Kristina Folgert, marknadsansvarig på Expo.

Vad tycker du är mest spännande med den?

Det mest spännande med sajten är att den ger människor möjligheten att uttrycka varför de valt att ta ställning. Delvis genom de personer vars ansikten syns på sajten, men också genom att folk kan starta sina egna supportergrupper.

Hur ska den kopplas till Expos befintliga sajt?

Vårt mål är att hela Expos värld på nätet ska länkas samman. Vi kommer leda folk som söker sig till Expo.se vidare till Expo-supporter. Samtidigt blir supportersajten också en entré in i Expos värld av sajter och facebookgrupper.

Hur ska ni fortsätta utveckla den?

Detta är verkligen bara starten. Vi kommer framför allt att utveckla den interaktiva delen. Ju fler supportrar vi blir desto fler kommer att vilja synas och berätta om sina ställningstaganden, med bilder eller med filmer. I framtiden kommer vi också att på olika sätt föra våra supportrar samman. Även de ska visualiseras på vår webb.

Hur går det för Expo digitalt nu?

Expo.se har gått från att vara en sajt som samlade all information om Expo – samtidigt som det var en nyhetssajt. Nu har det förändrats. Expo.se är idag en renodlad nyhetssajt. Medan stiftelsens olika verksamhetsgrenar kommer att få varsin sajt under samma paraply. Under året kommer vi lansera stiftelsens sajt och Expo researchs sajt. Under januari hade vi totalt 98816 besök, vilket är en ökning med 64 procent jämfört med samma period förra året.

Här finns sajten: exposupporter.se

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.