Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Europas bästa regionala tv-sajt görs i Småland

Publicerad: 8 April 2008, 05:28

För andra gången på tre år kammar Smålandsnytt hem förstapriset - i konkurrens med BBC. - Det känns som ett erkännande för att vi jobbar rätt, säger Christina Ågren, redaktionschef på Smålandsnytt.


Priset delas ut av Circom, som är ett tv-samarbete mellan cirka 300 public service-stationer i 38 länder i Europa.

Sedan några år tillbaka ser Smålandsnytt webben som en egen publiceringskanal, som på ett naturligt sätt finns med i kanalens helhetstänkande.

– Vi tänker hela tiden på hur vi kan utnyttja webben, både som komplement till tv-inslagen och med egna grejor, säger Christina Ågren.

Jämfört med andra av SVT:s regionala sajter var Smålandsnytt tidigt ute med kontinuerliga nyhetsuppdateringar och kringmaterial om tv-reportage.

Smålandsnytt vann priset när det delades ut för första gången 2006. I fjol gick utmärkelsen till BBC London, en sajt med helt andra resurser. På Smålandsnytt arbetar två personer med webben.

Av SVT:s regionala sajter ligger Smålandsnytt i topp när det gäller antal klick. Även i fråga om unika besökare hävdar sig sajten väl och ligger i nivå med Västnytt och Sydnytt.

Vad har ni på gång just nu?

– Jag önskar att vi kunde bli bättre på att lägga ut material direkt på webben redan när vi är ute på jobb.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.