Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

EU ger grönt ljus för Tele2 och Comhem-affären

Publicerad: 9 oktober 2018, 04:20

Comhem Foto: Pressbild

EU-kommissionen meddelade på måndagen att man godkänt sammanslagningen av Tele2 och Comhem. Företagsfusionen ska vara klar i början av november.


Ämnen i artikeln:

Tele2Comhem

EU anser inte att affären påverkar konkurrenssituationen i någon större utsträckning. Det eftersom företagen i första hand kompletterar varandra.

Comhems vd Anders Nilsson, som också tillträder som vd och koncernchef på Tele2, kommenterar:

”Jag fokuserar nu framför allt på våra förberedelser för en snabb och effektiv integration som gynnar både våra medarbetare och kunder. Tillsammans med den nya ledningsgruppen kommer jag även säkerställa att vi sammanför den styrka, kunskap och kultur som finns i både Tele2 och Comhems organisationer, samt i Tele2s styrelse. Vi kommer vara redo att kicka igång integrationen när dagen för slutförandet av sammanslagningen kommer.”

Efter att beskedet kom meddelade Comhem att styrelsen beslutat att ansöka om avnotering av Comhems aktie från Nasdaq Stockholm.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Tele2Comhem

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.