Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

EU-förslag öppnar för självbestämmande kring digitalmoms

Publicerad: 18 Oktober 2016, 09:38

Inom ett par månader kan ett EU-förslag som gör det möjligt för medlemsstaterna att reducera momsen för digitala medier presenteras.


De nya reglerna, vilka möjliggör för samma moms för såväl tryckta som digitala produkter, kan börja gälla nästa år, rapporterar DN.

I dag är momsen på tryckta tidningar sex procent, medan momssatsen för digitala tidningar uppgår till 25 procent. Mediehus och branschorganisationer har länge drivit frågan om en sänkt moms för digitala tidningar, tidskrifter och böcker men en EU-reglering har förhindrat en reducering av den digitala mediemomsen.

Nu säger en källa på EU-kommissionen till DN att ett förslag som ger medlemsstaterna möjlighet att själva bestämma vilken moms de vill ha är på väg. Lagförslaget kan presenteras redan i slutet av nästa månad:

”Vi tror att förslaget kommer att gå igenom snabbt. Förhoppningsvis kan de nya reglerna vara på plats så tidigt som möjligt under nästa år”, säger DN:s källa på EU-kommissionen till tidningen.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.