Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ett steg närmare försäljning av Berlingske

Publicerad: 10 Oktober 2012, 05:51

Berlingske har fått signaler om att det finns möjliga köpare till koncernen. Nu är frågan om priset är det rätta.


Berlingske Medias koncernchef Lisbeth Knudsen säger till Business.dk att hon har fått ett antal mycket positiva svar från intresserade köpare i Danmark och övriga Europa. Nu ska de undersöka under vilka villkor en sådan affär kan bli av.

Tidigare i år sålde Berlingske Medias ägare Mecom den norska mediekoncernen Edda Media. Prislappen låg där på sju gånger EBITA. Vill man ha samma pris för Berlingske får den nya ägaren vara beredd på att lägga ut motsvarande minst två miljarder svenska kronor.

Berlingske Media består av bland annat dagstidningen Berlingske, B.T., Weekendavisen, Århus Stiftstidende samt en rad regionala och lokala tidningar. Och enligt en intervju med koncernchef Lisbeth Knudsen ska alla produkterna ingå i köpet. När en eventuell affär kan vara klar vill hon inte heller säga säkert. Men det är mycket som ska klaffa:

Det är för tidigt att säga om Berlingske Media får en ny ägare eller om det blir ett konsortium som tar över koncernen. Det klarar man inte av snabbt. Det kan ta både sex och nio månader innan en överenskommelse med en eventuell ny ägare kan vara klar.

Vem köper Berlingske?

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.