Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ett förhör återstår i utredningen mot Cissi Wallin

Publicerad: 18 februari 2019, 12:13

Cissi Wallin och Fredrik Virtanen. Foto: Wikimedia Commons

Foto: Press/ Micke Grönberg/Sveriges Radio

En person ska inom kort förhöras i förundersökningen om grovt förtal mot Cissi Wallin. Därefter ska åklagaren Viktoria Thörnqvist ta ställning till om det är dags att väcka åtal.


Ämnen i artikeln:

Cissi WallinFredrik Virtanen

Efter att Cissi Wallin under Metoo-hösten publicerat flera uppmärksammade inlägg på sociala medier där hon anklagade Fredrik Virtanen för våldtäkt har den senare valt att polisanmäla för grovt förtal. Cissi Wallin har tidigare polisanmält händelsen, men polisutredningen lades ned i brist på bevis 2012.

Förtalsanmälan mot Wallin lämnades in i mars förra året, och tidigare har det rapporterats om att ett beslut från åklagaren Viktoria Thörnqvist skulle vara nära. Men efter att Fredrik Virtanens juridiska ombud kompletterat förtalsanmälan med nya fall av misstänkt förtal sköts åklagarens beslut upp.

Men nu ska ett beslut återigen vara nära. Enligt Fredrik Virtanens juridiska ombud Monique Wadsted återstår det nu enbart ett förhör i utredningen, säger hon i en intervju med Di. Åklagaren Viktoria Thörnqvist bekräftar via åklagarmyndighetens presstjänst att det just nu enbart återstår ett förhör i fallet, och att det ska hållas inom närtid.

– Det återstår ett förhör innan åklagaren ska besluta om utredningen är klar eller om man behöver gå vidare med fler förhör, meddelar Viktoria Thörnqvist till Medievärlden.

Åklagarmyndigheten är medveten om det höga intresset för fallet och kommer att meddela allmänheten via ett pressmeddelande när beslut om det blir åtal eller om förundersökningen läggs ned har fattats.

Monique Wadsted säger till Di att hon ser det som uteslutet att det inte blir ett åtal i frågan.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.