Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

ETC till Jönköping – vill utmana Hallpressen

Publicerad: 14 December 2016, 11:44

Den rödgröna tidningen försöker återigen slå sig in på mediemarknaden i Jönköping. Till våren börjar man ge ut en prenumererad veckotidning.


Ämnen i artikeln:

ETCHallpressen

S-märkta Smålands Folkblad gick i konkurs 1991. Tio år senare återuppstod den i ett samarbete med ETC, men i början av förra året lades den oberoende socialdemokratiska tidningen återigen ned. Men nu gör rödgröna ETC ännu ett försök att slå sig in på mediemarknaden i Jönköping, rapporterar SVT Nyheter. Anledningen uppges vara att man vill utmana Hallpressen, där bland andra Jönköpings-Posten, Jnytt och Jönköping nu ingår.

”I Jönköping finns det ingen mångfald på tidningsmarknaden. Det är viktigt med fler perspektiv för den lokala demokratin”, säger Ulrika Lindahl, ansvarig för ETC:s lokaltidningar, till SVT Nyheter.

Första numret av ETC Jönköping är planerat till våren 2017. Feminism, miljö, jämlikhet och antirasism blir centrala ämnen för den nya tidningen.

ETC finns i dag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Bergslagen, Sundsvall, Norrköping, Uppsala och Umeå. Och till våren startar den i Gävle och Jönköping. Samtidigt finns planer på att starta ett tiotal nya lokaltidningar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

ETCHallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.