Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

ETC startar i Sundsvall

Publicerad: 26 Februari 2015, 06:55

När Mittmedia lägger ned Dagbladet startar ETC Sundsvall. Förutsatt att tidningen får in 700 förhandsprenumeranter och två miljoner i läsarlån.


Ämnen i artikeln:

ETC

Mittmedia lägger ned tidningen Dagbladet 1 mars och den socialdemokratiska ledarsidan och de profilerade skribenterna flyttas över till Mittmedias förstatidning Sundsvalls Tidning.

Som en reaktion på detta vill ETC nu starta ETC Sundsvall som till att börja med blir en endagarstidning som kostar 570 kronor per år att prenumerera på.

”Vi vänder oss nu till alla läsare det brukar vi göra och söker förhandsprenumeranter på ETC Sundsvall. När vi får vi in 700 stycken som förhandsprenumererar för 570 kronor så kör vi igång. Det vill säga: bygger en redaktion för en oberoende Sundsvalls-tidning och utökar samtidigt Dagens ETC:s bevakning av Medelpad (liksom vi idag har journalister i Malmö, Göteborg och Örebro).Tidningen ETC Sundsvall kan då komma ut varje fredag. Till att börja med. För att klara detta behöver vi läsarlån på två miljoner kronor. Då är utgivningen säkrad i väntan på det presstöd som kan komma först efter nio månader. Lånen återbetalas sedan under två år”, skriver Johan Ehrenberg på etc.se.

Så ska ST vinna över Dagbladets läsare

Thomas Peterssohn: ”Tråkigt men ofrånkomligt”

Mittmedia lägger ned Dagbladet

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

ETC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.