Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

ETC-grundaren om sin obotliga cancer

Publicerad: 22 September 2016, 11:18

ETC-grundaren Johan Ehrenberg. Foto: Commons Wikimedia

I sin nya bok berättar ETC-grundaren Johan Ehrenberg om att han har en obotlig cancer.


Boken har titeln Falska minnen och presenteras på bokmässan som öppnat i dag. Den handlar både om tidskriftens 40-åriga historia och om att författaren har en obotlig cancer.

– Jag kan ju inte gå runt och halvljuga om mitt liv. Jag vill visa: här är jag. Varken mer eller mindre. Men det är inget kul. Döden är så fruktansvärt ointressant. Det enda som är intressant är vad du gör med resten av ditt liv. Det finns inget att vänta på. Det enda som är intressant är vad vi gör tillsammans här och nu, säger Johan Ehrenberg till SVT:s Kulturnyheterna.

ETC har expanderat kraftigt de senaste åren och bland annat lanserat nya dagstidningar på ett flertal orter. Vilket bland annat även berott på att Johan Ehrenberg strävat efter att trygga bolagets ekonomi och att den inte ska vara centrerad kring honom:

– Och det är det jag jobbat med de senaste fem åren: att försöka få till att ETC är så stort att det inte spelar någon roll om jag finns kvar. Det är ganska sorgligt att tänka så, men man måste göra på det viset, säger han till SVT Kulturnyheterna.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.