onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

ETC går in i Leopard förlag

Publicerad: 12 januari 2017, 12:16

Från vänster: Johan Ehrenberg, Moa Elf Karlén och Dan Israel. Bild: ETC/Leopard Förlag

Johan Ehrenberg, grundare av ETC, vill stärka den oberoende utgivningen i Sverige. Mediebolaget köper därför 50 procent av Leopard förlag. I samband med det tar förlaget över ETC:s bokutgivning.

Ämnen i artikeln:

ETC

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


“I dag är ETC så stor som rörelse att vi kan börja bygga en motoffentlighet. ETC ska finansiera, producera och sprida till stora grupper. Men inte styra vad som ska ges ut. Därför är det mycket bättre att Leopard tar hand om våra författare medan vi hjälper innehållet att nå ut. Det går inte att backa när ytlig kommersialism förstör samtal och kritisk diskussion. Böcker behövs och måste spridas”, säger Johan Ehrenberg, vd och grundare av ETC.

Leopard förlag, som håller till på S:t Paulsgatan i Stockholm, kommer att sitta kvar i sina lokaler och även fortsättningsvis att drivas som eget bolag. Men i samband med att ETC går in som ägare ska man arbeta tillsammans med digitala satsningar, en ny bokklubb, fler direktförsäljningskanaler och utåtriktade verksamheter samt evenemang.

Ekonomihantering och administration kommer att samordnas längre fram, men de olika varumärkena, företagen och personaluppsättningen består.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev