Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ernst byggde utan lov enligt länsstyrelsen

Publicerad: 6 Augusti 2008, 07:16

Ett bygge i programmet "Sommar med Ernst" har anmälts till åklagare, som misstänkt brott mot miljöbalken. En artikel i Aftonbladet fick länsstyrelsen på spåren.


Bakom anmälan står Länsstyrelsen i Skåne län som hävdar att OTW television byggt ett trädäck på en fastighet i Simrishamns kommun innan strandskyddsdispensen beviljades

Enligt anmälan visste ansvariga på OTW Television att strandskyddsdispens krävdes efter samtal med länsstyrelsen. Handläggaren hade meddelat att det var osannolikt att dispens skulle beviljas och att ärendet i vilket fall inte skulle hinna handläggas innan den planerade inspelningen i början av maj. Produktionsbolaget ska då ha valt att uppföra trädäcket utan dispens.

Länsstyrelsen beviljade dispensen i slutet av juni, efter att ha konstaterat att djurliv och mänskliga strandaktiviteter inte stördes av bygget. Efter att Aftonbladet skrivit om att bygget uppförts olovligt anmäler länsstyrelsen nu produktionsbolaget till åklagare.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.