Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Eric Ljunggren lämnar Metro

Publicerad: 12 Maj 2017, 10:34

Eric Ljunggren. Foto: Linnéa Kihlström

Metros förre chefredaktör, Eric Ljunggren, som nyligen gick över till en vice vd-roll lämnar tidningen.


Ämnen i artikeln:

Metro

I februari köpte Qvibergsfären Metro Norden av Kinnevik genom aktiebolaget Custos. Månaden därpå stod det klart att Eric Ljunggren gick från uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare på Metro till att bli vice vd på metrokoncernen Metro Nordic.

Men nu, knappt två månader senare, lämnar han alltså tidningen bekräftar han för Medievärlden.

– Jag har varit på Metro i totalt 18 år, startat tidningar i över 20 länder och haft en triljon titlar, från sporttabellnisse till chefredaktör, ansvarig utgivare och vice vd. Det var dags nu. När jag i slutet av 2015 kom tillbaka till Metro efter mina år på DN var företaget i rejält trubbel. Kinnevik var tydliga med att fokus låg på annat håll och Metro förlorade pengar. Under 2016 fick jag vara med om att se skeppet vändas. Resultatet förbättrades rejält och i stället för att läggas ned har Metro fått en nystart.

Har beslutet något med ägarbytet att göra?

– Det var bra tajming. Jag brinner för Metro och det var viktigt för mig att lämna över på ett bra sätt. Nu önskar jag de nya ägarna och den nya ledningen all framgång.

Vad ska du göra nu?

– Först och främst ska jag äta lunch med smarta och trevliga människor. Jag har jobbat varje dag sedan jag var 16 år och tänker fortsätta med det i åtminstone 60–70 år till.

Eric Ljunggren inledde sin journalistiska karriär på Metro som sextonåring. Där stannade han i över 15 år innan han gick till Dagens Nyheter för att bli chef för DN Stockholm. I september 2015 återvände han till Metro – men då som chefredaktör.

Läs Medievärldens personporträtt av Eric Ljunggren från oktober 2015: ”Mitt mål var att hålla käften och lyssna”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.