Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

En strimma ljus i mörk rapportering

Publicerad: 23 April 2013, 08:19

I veckans tidningssvep rapporteras om tiggare, terrorattentat och hakkors och en gammal snickerifabrik som fått nytt liv.


Piteå-Tidningen socialdemokratisk

Ettan: Svalt intresse för glödhet utbildning om hur processindustrin skriker efter yrkesutbildade rörmontörer, samtidigt som det specialkomponerade industrirörprogrammet har svårt att fylla utbildningsplatserna. (Text: Jan Westerberg, foto: Gunnar Westergren)

Ledaren: Skolan måste få arbetsro om att det är dags för en bred, politisk samsyn kring den svenska skolan så att personalen kan förbättra skolverksamheten i lugn och ro. (Text: Bengt-Urban Fransson)

Smålänningen oberoende borgerlig

Ettan: Hakkorsflagga hissad vid kommunhuset om att en hakkorsflagga vajade i Ljungby under flera timmar på lördagen. Även i Mönsterås och Vimmerby hade hakkorsflaggor hissats. Ingen har tagit på sig ansvaret. (Text: Jasmin de Freitas, foto: läsarbild)

Ledaren: Bidragsberoende politiker om hur partistödets andel av partiernas finansiering har vuxit sedan det infördes i mitten av 1960-talet och att partierna 2010 tog emot 1,2 miljarder kronor. (Text: osignerad/Lars Kriss Liberala Nyhetsbyrån)

Kristianstadsbladet liberal

Ettan: Kamp på och utanför planen om hur IFK Kristianstad vann i semifinalen i handboll mot Sävehof efter en hård kamp, och att brandlarmet sedan gick efter en rökbomb på läktaren, slagsmål utbröt och fyra personer omhändertogs. (Text: Marcus Nilsson, foto: Johanna Wallin)

Ledaren: Rädslan får inte vinna om att det är enskilda personer som ligger bakom terrorattentat som exempelvis det i Boston och att det aldrig får leda till att grupper kollektivt skuldbeläggs. (Text: Mattias Karlsson)

Bohusläningen liberal

Ettan: Han stod upp för tiggaren om hur Ole Borch i Uddevalla försvarar tiggarna som körs bort av stadens handlare. (Text: Elisabet Hvitfeldt, foto: Cia Karlsson)

Ledaren: Ett osunt beroende om partiernas beroende av partistödet, se ovan. (Text: Lars Kriss, Liberala Nyhetsbyrån)

Östgöta Correspondenten oberoende borgerlig

Ettan: Nya lagen leder till fler döda i trafiken om att Motorförarnas helnykterhetsförbund är starkt kritisk till en ny lag som tvingar bilister att ge cyklsiger företräde vid obevakade överfarter. (Text och foto: Jan Christer Persson)

Ledaren: Folktomt och pengastint om att partierna tappar medlemmar och att en självfinansiering skulle tvinga dem att bli vitalare, mer lyhörda och attraktivare. (text: osignerad)

Sala Allehanda politiskt obunden

Ettan: Snickerifabriken fick ett helt nytt liv om hur Salaföretaget El, kraftteknik och konsult, EKTK, fortsätter att växa och nu har flyttat in i gamla Snickerifabriken. (Text och foto: Hans Godén)

Insändare: Får skolbussen kosta? om att det kostar 200 kronor att få ett ersättningskort om ett barn tappat sitt kostnadsfria busskort. (Text: Anna Pettersson)

Fotnot: Samtliga tidningar från måndagen den 22 april.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.