Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”En skammens jul” om inte alla får samma villkor

Publicerad: 19 November 2014, 07:05

Det blir en skammens jul om inte alla anställda inom Schibsted Sverige får samma villkor. Erbjudandet om avgångsvederlag ska även gå till de anställda på bemanningsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

Det säger klubbarna i Schibsted Sverige i ett gemensamt uttalande.

På Aftonbladet och Svenska Dagbladet erbjuds de anställda olika former av avgångsvederlag om de går frivilligt. Men det gäller inte de anställda på det interna bemanningsbolaget Schibsted Media. Där är också lönerna omkring 6 000 kronor lägre än de fast anställda.

Från ledningens sida har det enligt klubbarna hävdats att bemanningsbolaget inte har resurser att erbjuda några avgångsvederlag. Ett argument som inte håller menar klubbarna: Det har inte Svenska Dagbladet heller, det är Schibsted som skjuter till medel – nu liksom tidigare. Fram till den 16 december har cheferna på Aftonbladet och Svenska Dagbladet tillgång till en ”penningpåse” vars innehåll ska täcka sökta och beviljade avgångsvederlag. De anställda i SMAB, som nu alltså drabbas hårdast, ska däremot hålla fingrarna borta. Pengarna är ju enbart avsedda för koncernens A-lag! Om inte de styrande i Schibsted Sverige, och ytterst i börsnoterade mediegiganten Schibsted ASA (vars aktie den senaste tiden rusat på börsen) inser det oacceptabla i detta blir det en skammens jul för oss alla.

Schibsted Media minskar bemanningen

30 40 tjänster bort på Aftonbladet

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.