Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

”En nödvändig satsning”

Publicerad: 28 december 2018, 09:00

Stefan Eklund, chefredaktör BT. Foto: Staffan Löwstedt / SvD.

Året kommer präglas av en fortsatt satsning på redaktionell kvalitet, vilket är nödvändigt för att svensk media ska kunna fortsätta spela en demokratisk roll, säger Stefan Eklund, chefredaktör Borås Tidning.


Vad var årets stora mediehändelse?

–De, i skrivande stund, pågående försöken att bild en svensk regering. Vi har ett nya politiskt landskap i Sverige, det är oerhört relevant för allmänheten att veta allt om det och för medierna att förklara dess konsekvenser.

Vad var årets viktigaste publicering?
– Inte en, men amerikanska mediers enträgna avslöjanden om Donald Trumps maktmissbruk och inkompetens är beundransvärda och leder förhoppningsvis till hans fall så småningom.

Vad var sämst under året?
– Det ökade politiska trycket mot fri journalistik i Europa och i världen. Det finns sådana tendenser även i Sverige, det gäller att se upp med det. Vi är inte automatiskt värnade här.

Om du ska titta framåt; vad kommer prägla branschen nästa år?
– Fortsatt satsning på redaktionell kvalitet, både vad gäller innehåll och presentation, för att maximera läsaraffären. En sådan satsning är nödvändig om svensk media ska kunna fortsätta att spela en demokratisk roll.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.