Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

En Expoexpose

Publicerad: 14 Oktober 2016, 09:00

Även om WAN IFRA EXPO minskat i format finns det fortfarande mycket intressant att titta på och lyssna till. Här är en rapport i bildform från de tre dagarna i Wien.


Pedro Matos på portugisiska Expresso berättade om prototypen för en mer miljömässigt hållbar tidning. Han och hans team har jobbat med att krympa innehållet utan att det ska påverka läsarnas upplevelse.

Skärpning på skärmen. Det förvånar mig att det är så många som kliver upp för att hålla en presentation med verkligt dåliga Powerpoint-bilder. Vi lever i verksamheter som handlar om att förpacka och presentera budskap på olika sätt, redaktionellt och reklam. Det måste finnas någon i varje mediehus som kan visa hur man gör bra PP-bilder. Exempelvis för liten text, (som på den här bilden), som bara de på första raden eventuellt kan läsa. Eller för långa texter som man sedan står och läser upp. Eller det värsta, svart text med mörkt färgade bakgrunder. Suck! Tack och lov finns det undantag, men många borde bara ha pratat istället för att visa bilder.

Atex hade ett luftskepp som svävade runt i lokalen hela tiden och deras monter hade dessutom formen av ett luftskepp, eller skulle det föreställa ett flygplan?

Karin Söderlund och Alexander Schindler demonstrerar Infomakers e-papper för Håkan Helander.

Till händelsernas centrum med VR-teknik. I dag har jag stått några minuter mitt i ett av Donald Trumps kampanjmöten. Men det mest skakande reportaget var New York Times rapport där de irakiska styrkorna stred mot IS för att inta staden Fallujah. Jag

Jonas Rehn, vice vd och Tony Svensson vd på MWM group.

Mäklarannonsen i tidningen kan koppla direkt till en film som tar dig runt i huset som är till salu med hjälp av Paperplus-appen. Finns bara i Tyskland ännu så länge men ska lanseras i resten av Europa inom kort.

En veteranbil kan vara ett sätt att få besökarna att stanna upp. Om sedan bakgrunden pratar samma språk, här lite motornostalgi, kan det bli intressant. Om inte det hjälper kan besökarna få tävla i ett race med små radiobilar. Se till höger på bilden. Montern tillhörde Visiolink, som har digitala publiceringsverktyg för nyhetstidningar och magasin.

Många förvånade ansikten blev det vid restaurangen inne på mässan. ”CASH ONLY” förkunnade skylten, och det var inget skämt. Säkert är det många som ofta går utan kontanter och alltid förlitar sig på ett eller flera kredit- eller betalkort. Visst, om man åker utomlands skaffar man ju alltid lite kontanter för taxi och andra mindre utgifter. Men på en restaurang, som dessutom inte var blyg för att ta betalt?

Läs mer om årets Ifra-Expo här:
Så blev La Presse digitala övergång en framgång
V-tab håller för guldtrycket

Och på Medievärlden Premium:
Så många nya betalande läsare vill Aftonbladet ha varje dag
E-tidningar på väg mot bättre kvalitet
Miljötänk krymper tidningen

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.