Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Emma Frans till SVT

Publicerad: 14 maj 2018, 08:57

Forskaren Emma Frans knyts till SVT. Foto: Niklas Nyman.

SVT Nyheter har rekryterat den prisade vetenskapsskribenten Emma Frans. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

SVT

Forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans går till SVT Nyheter. Där kommer hon att ta plats som expert i Morgonstudion och – tillsammans med kollegorna på redaktionen – göra korta förklarande videoklipp om vetenskap, så kallade explainers.

”Jag är väldigt glad över att få samarbeta med SVT eftersom vi har gemensamma målsättningar om att göra vetenskap tillgängligt och underhållande. För egen del är det en spännande utmaning att arbeta med rörlig bild och fortsätta att utvecklas som folkbildare”, säger Emma Frans.

Emma Frans forskar vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik på Karolinska institutet. Hon undervisar också i vetenskaplig metodik och medverkar regelbundet i Svenska Dagbladet, vilket hon kommer att fortsätta med. Förra året fick hon ta emot Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst för att hon ”tar striden mot faktaresistensen och med vetenskaplig skärpa avslöjar nätets seglivade myter.”

”Emma Frans är unik i att lyckas folkbilda och roa samtidigt. Hon är sylvass vetenskapligt resonerande på samma gång. Det blir jättespännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans”, säger Kristian Lindquist, Digital programchef på SVT Nyheter.

Lilla Aktuellts Lowe Östberg leder satsningen på explainers som Emma Frans kommer att arbeta med. Projektledare för Morgonstudion är Marit Hübinette.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.