Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Elisabeth Bäck ville hålla ett lägre tempo

Publicerad: 24 November 2009, 12:39

VLT:s avgående tidningschef Elisabeth Bäck säger att hon inte var oenig med ledningen i någon specifik fråga. - Men jag var rädd att inte kunna hålla den publicistiska nivån.


Ämnen i artikeln:

VLTPromedia

VLT:s avgående tidningschef Elisabeth Bäck säger att hon inte var oenig med ledningen i någon specifik fråga. – Men jag var rädd att inte kunna hålla den publicistiska nivån.

Elisabeth Bäck säger att det var inom tre områden åsikterna gick isär: de ekonomiska förutsättningarna för nästa år, idéarbetet, och organisationsförändringarna. Den verkliga skiljelinjen handlade om hur fort tidningen ska gå fram i förändringsarbetet.

– Under det senaste året har vi gjort så himla mycket att jag tycker att vi måste få hämta andan. Det är möjligt att det är jag som har fel, men jag tror att vi behöver lägga in en lite lägre växel ett tag. Istället för att fokusera på kostnadsbesparingar och intäkter ville jag fokusera på att låta tidningen få lite mer ro att jobba.

Elisabeth Bäck betonar att hon också har ett publicistiskt ansvar för tidningen.

– Vad är en rimlig nivå för att behålla den nivå vi har på tidningen idag? Jag vill inte göra något som riskerar den publicistiska kvaliteten. Jag vill låta det som varit sätta sig lite mer innan vi drar igång en massa nya grejor.

Handlar det om nya sparpaket?

– Nej, det finns inga nya sparpaket planerade, det handlar om prognoserna för nästa år och kostnadsutvecklingen. Vi har gjort stora neddragningar det senaste året. Vi har nu en tajt organisation som förväntas, och klarar av att, jobba otroligt bra med mindre resurser än vi tidigare haft.

Elisabeth Bäck ska ta ledigt ett tag och vet inte själv vad hon ska göra. Hon för samtal med Stampens vd Tomas Brunegård och hoppas kunna hitta ett nytt jobb inom koncernen. ”Jag står till Stampens förfogande” som hon säger. Hon vänder sig mot beskrivningen att hon slutar efter bråk med ledningen.

– Jag har blivit bra behandlad av Tomas Brunegård och Johan Färnstrand, det är inte så mycket dramatik i det här som vissa försöker få det till.

På fredag åker Elisabeth Bäck till WAN-WEF-konferenserna i Indien.

– Jag är där som styrelseledamot i WEF, men också som representant för Stampen.

Elisabeth Bäck har jobbat som nyhetschef, editionschef, bilagechef, chefredaktör och tidningschef. Hon har varit chefredaktör på Bohusläningen, GT och VLT och tidningschef på VLT.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

VLTPromedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.