Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Elisabeth Bäck: Ta chansen att knycka de bästa idéerna

Publicerad: 28 April 2008, 11:58

Elisabeth Bäck vill se fler svenska redaktörer på världskongressen i Göteborg i juni. - Ta chansen att lyssna på de bästa - och knyck deras idéer.


VLTs huvudredaktör sitter i styrelsen för redaktörernas världsorganisation WEF, World editors forum. Hon har varit med om att forma den del av kongressprogrammet som är riktat speciellt till redaktörerna.

– Jag är mycket nöjd över att programmet är byggt kring nya medier, konvergens och integrering.
– Man kommer att få lyssna till dem som kommit längst i utvecklingsarbetet världen över.

Har du fått gehör för dina idéer?

– Jag hade namn på fler svenskar jag tyckte skulle vara med. Men när man ser på talarna så är det ett förstklassigt sällskap.

De svenska talarna i redaktörsprogramet är Bosse Svensson, chef för utvecklingsbolaget Mkt Media, Elin Olofsson, nyhetschef på Östersunds-Posten, och Oscar Westlund, forskare på Göteborgs universitet.

Än så länge är det i högre grad direktörer än redaktörer från Sverige som anmält sig till världskongressen.

Du vill ha fler svenska redaktörer dit.

– Ja, och att man inte bara åker själv, utan tar med medarbetare. Som inspiration, men också för att efteråt effektivare ta hand om det man hört och lärt sig under kongressen.

Elisabeth Bäck var med vid fjolårets kongress i Sydafrika, och understryker att en viktig poäng är chanserna att lära känna tidningsledare från länder man annars inte kommer i kontakt med.

Har du gjort det själv?

– Ja, i fjol, en holländsk redaktör som jag bytt material med under året, och en indisk chefredaktör, som jag kommer att besöka nästa år i samband med att världskongressen hålls där.

Det finns ytterligare ett skäl för svenskar att delta.

– Vi har ett ansvar också, mot tredje världen. Mycket av det vi genomfört är de på väg att göra. Vi kan inspirera dem.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.