Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Eli till Norrtelje Tidning

Publicerad: 20 Januari 2004, 12:04

Eli Åhman Petersen heter Norrtelje Tidnings nya chefredaktör. Hon arbetar i dag på TT Spektra och tillträder sin nya tjänst i mars.


Den nya chefredaktören har sina rötter i byn Lilla Anderssvedja norr om Norrtelje, där familjen drev jordbruk tills hon var 18 år. Då var Norrtelje Tidning husorganet.
För några år sedan köpte hon barndomshemmet för att använda som fritidshus och då återupptog hon kontakten med tidningen.
– En trevlig liten lokaltidning, tycker hon.
Eli Åhman Petersen har arbetat på Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten och Metro innan hon kom till TT Spektra för två år sedan.
På Metro arbetade hon i 4,5 år och var bland annat vikarie för chefredaktören när denne sysslade med projektet Everyday.
Nu är hon 41 år och chef för tv-redaktionen på TT Spektra.
Hur ska en lokaltidning vara?
– Jag tycker att det ska vara mycket människor i den. Den ska vara lokal och varm. Metro var ganska strikt så jag ser fram emot en mer personlig tidning. Och så tycker jag att man ska ta ordentliga grepp – både på skeenden och på händelser.
Ska du skriva själv?
– Nej, inte i början i varje fall. Först ska jag lyssna på alla medarbetarna och lära mig tidningen inifrån. Jag tycker inte om att chefredaktörer tar stor plats på förstasidan.
TORBJÖRN von KROGH

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.