Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ekwall till Eurosport

Publicerad: 30 Maj 2017, 07:05

Patrik Ekwall

Den erfarna sportjournalisten Patrick Ekwall blir en del av Eurosports satsning runt vinter-OS i Pyeongchang, Sydkorea.


Ämnen i artikeln:

EurosportOSPatrick Ekwall

I september fick sportjournalisten Patrick Ekwall veta att hans frilanskontrakt med TV4 inte skulle förlängas. Hans uppdrag var slut – efter 23 år på kanalen. En mycket besviken Patrick Ekwall berättade för Sportbladet hur beskedet slog ned som en bomb:

”Jag kom in härom dagen och trodde att vi skulle prata om en förlängning och om hur en sådan eventuellt skulle se ut. Det var de beskeden jag fått tidigare. Men i stället så fick jag beskedet att de inte vill fortsätta.”

Nu står det klart att Discovery Networks Sweden lagt vantarna på Ekwall:

”Patrick är ett fullblodsproffs, en lojal lagspelare och tillhör de bästa i Sverige på sitt jobb. Vi har jobbat ihop i nästan tio år och när chansen att rekrytera Patrick dök upp var det bara att tacka och ta emot”, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Discovery och Eurosport äger sändningsrättigheterna för OS 2018-2024. Och Patrick Ekwall kommer att få en central roll under OS-satsningen.

”Jag är väldigt glad över att få den här chansen. Jag ser mycket fram emot att få göra ett OS och få jobba med skickliga kollegor och sanslöst spännande namn som Peter Forsberg, Anja Pärson och Magdalena Forsberg. Jag längtar redan.”

På Eurosport kommer Patrick Ekwall – förutom att arbeta med OS – också att sända Ekwall Show från och med i höst.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

EurosportOSPatrick Ekwall

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.