Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ekspong kopierade från Medievärlden

Publicerad: 30 Augusti 2012, 06:35

NA har gjort en egen undersökning som visar tidningschefen Katarina Ekspong kopierat från fler källor, bland annat Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

MedievärldenPromedia

Ett misstag kan man göra, men om samma sak sker vid flera tillfällen så är det ett mönster, och det är inte okej, säger Lena Larsson, vd för Promedia till NA.se.

NA:s undersökning visar att Katarina Ekspong hämtat text till sina krönikor från bland annat Chefen i Fokus och Medievärlden.

Katarina Ekspong har temporärt avsagt sig uppdraget som ansvarig utgivare för NA. Lena Larsson får frågan av NA om hon kan ta på sig jobbet igen:

Det är inte jag som avgör den saken, det är en fråga som Promedias bolagsstyrelse måste fatta beslut om. Men med tanke på utvecklingen så har förstås förutsättningarna för det blivit väldigt mycket sämre. Det här är en mycket allvarlig situation.

Lena Larsson ger också en stor eloge till NA:s journalister som grävt fram ytterligare fakta om Katarina Ekspongs kopierande av texter.

Katarina Ekspong om förtroendekrisen

Katarina Ekspongs förtroende ifrågasätts

Ämnen i artikeln:

MedievärldenPromedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.