Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ekots chef Anne Lagercrantz till SVT

Publicerad: 25 Maj 2015, 05:21

Anne Lagercrantz blir chef för nyhets- och sportdivisionen på SVT och Maria Groop Russel blir chef för den nya divisionen för digital utveckling och allmän-tv.


”Jag är så glad och stolt över att få leda arbetet med att värna och utveckla SVT Nyheter och Sport. Här görs oerhört skicklig journalistik och programproduktion över hela landet. Men medievärlden befinner sig också i en dramatisk förändring och jag hoppas och tror att mina erfarenheter av förändringsarbete både på Ekot och TV4 kan bli värdefulla i min nya roll”, säger Anne Lagercrantz i en kommentar.

Anne Lagercrantz tillträder som divisionschef för nyhets- och sportverksamheten den 1 oktober.  Divisionen har cirka 900 medarbetare på 33 orter i Sverige och korrespondenter över hela världen.

Nu påbörjas rekryteringen av hennes efterträdare, och biträdande Ekochefen Michael Österlund går in som tf under rekryteringsprocessen.

Maria Groop Russel är idag chef för SVTi. Hon tillträder den nya tjänsten den 1 september och då bildas också den nya divisionen med 700 medarbetare som är en sammanslagning av nuvarande SVTi och allmän-tv-divisionen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.