Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ekot prisas internationellt för #tiomiljoner

Publicerad: 27 oktober 2017, 11:20

Vinnare Global Constructive Journalism Award 2017: Från vänster: Katarina Gunnarsson, Olle Zachrison, Anja Thorkelsson och Tove Svenonius.

På torsdagskvällen fick SR Ekot ta emot det nyinstiftade priset Global Constructive för satsningen #tiomiljoner.


Ämnen i artikeln:

Ekot

”Jag är så stolt över tiomiljonerprojektet och vi kommer att fortsätta med den här satsningen för att göra bättre journalistik inför valet nästa år”, säger EkotchefenOlle Zachrison.

Utdelningen skedde under den den internationella konferensen om konstruktiv journalistik som arrangeras i Aarhus i Danmark. Bakom priset står Constructive Journalism Institute.

Priset gick till Ekot för reportageserien #tiomiljoner där ambitionen varit att spegla ett Sverige i förändring genom att lyfta fram individers historier framför makthavare och myndigheters.

”Det är fantastiskt roligt att de ansträngningar Ekot gör för att utveckla journalistiken får uppmärksamhet internationellt”, säger Ekots inrikeschef Tove Svenonius i ett pressmeddelande.

Första publiceringsperioden av reportageserien var i somras. I mitten av november drar nästa publiceringsperiod igång.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Ekot

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.