Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

EK:s digitalchef blev löpsedel i Aftonbladet

Publicerad: 20 Mars 2018, 12:57

"Veteranpunkare i Eskilstuna spelade så publiken flydde" löd Aftonbladets lokala löp. En i högsta grad skyldig: Eskilstuna-Kurirens digitala utvecklingschef Jörgen Bröms.


Jörgen Bröms anade lite oråd redan när giget bokades. I Konstnärsföreningen är ju båda hans föräldrar i 80-årsåldern medlemmar. Ville de verkligen ha en punkspelning på sitt årsmöte? Men flera av bandmedlemmarna är konstnärer så det fanns en logik i det.

Han började ana mer oråd när publiken frågade om det gick att skruva ned volymen lite redan under diktuppläsningen. Om det var för högt med dikter i samtalston, hur skulle det då bli med punkrock. Och själv spelar han trummor, ett instrument som är svårt att sänka volymen på.

När spelningen väl drog igång var det också ett antal personer som flydde fältet ”Volymen blev för mycket – tog skydd i ett angränsande rum” som Aftonbladets löpsedel beskriver skeendet.

– De har all rätt att gå ut och hålla för öronen, det måste ha varit en kulturkrock. Det var kanske lite fel miljö men blev ändå väldigt trevligt. De som satt kvar applåderade artigt, och min pappa kom fram efteråt och sa att det svängde, säger Jörgen Bröms.

Idag fick han en bild från en kompis som fotat av en av Aftonbladets löpsedlar i Esklistuna.

– Det var helt magiskt, jag har fixat ett eget exemplar nu som jag ska sätta upp i min studio.

Hur har ni själva bevakat händelsen?

– Jättekonstigt nog var det Borås Tidning som skrev först, det beror nog på att sångaren har ateljé i Borås. Sedan skrev vi om det i Eskilstuna-Kuriren och sedan har Aftonbladet också snappat upp det. Hos oss har det varit det mest lästa och delade i dag.

Bandet heter Bleak Outlook.

– Ett passande namn för ett punkband med medlemmar i 50-årsåldern.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.