Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ehsan Fadakar: ”Man ska antingen hata eller älska oss”

Publicerad: 28 April 2011, 07:39

Ehsan Fadakar, ny chefredaktör på Nyheter24, har tidigare kritiserats för sina uttalanden om judar. Själv säger han att bett om ursäkt och lämnat händelserna bakom sig. Det var klantigt. Självklart hatar jag inte judar, säger Ehsan Fadakar.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Ehsan Fadakar kommer närmast från en tjänst som chef för Nyheter24:s specialsajter. Han har också varit sajtens sportchef. När han nu blir chefredaktör vill han profilera både sajten och dess reportrar hårdare.

Under 2008 och 2009 var vi verkligen en uppstickartidning som utmanade. Sedan dess tycker jag att vi tagit ett steg tillbaka. Det vill jag ändra på. Vi ska tycka mycket mer. Vid varje större artikelserie ska våra reportrar tycka saker. Det är faktiskt möjligt att tycka saker och ändå vara objektiv som journalist. Man ska antingen hata eller älska oss men inte lämna sajten oberörd, säger Ehsan Fadakar.

Hur ser utmaningarna för Nyheter24 ut framöver?

Först och främst måste vi jobba hårt med att omprofilera oss och skaffa en egen nyhetsbevakning. Tidigare har vi kört mycket rewrites och det ska vi börja skära ner på. Vi får kanske gå ner i tempo men kan i gengäld leverera mer kvalitet. Vi måste också börja förstå vad det är våra läsare faktiskt vill ha.

Kan det bli tal om nyanställningar?

Vi kollar faktiskt på det. Vi jobbar mycket med frilansar och konsultavtal och det kommer vi att fortsätta med. Samtidigt ska vi knyta till oss nya personer, bland annat en ny sportchef. Det finns även andra roller som måste fyllas. Det kommer att hända mycket framöver.

Du har fått hård kritik för dina tidigare uttalanden om judar och även kallats antisemit. Hur ser du på den kritiken?

Jag uttryckte mig klantigt. Självklart hatar jag inte judar. När det hände bad jag om ursäkt för mina klantiga uttalanden. Dessutom var både sajtens ägare och min chefredaktör judar och de förstod att det inte var så jag menade. Jag låter mig inte tyngas av det idag, det funkar inte. Det går att googla på vem som helst och hitta saker som sagts. Jag har lämnat det bakom mig.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.