Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Egmonts skolsatsning kan vinna pris

Publicerad: 22 Maj 2017, 08:31

Egmonts skolprojekt Serier i Undervisningen.

Egmont Publishings initiativ Serier i Undervisningen, som ska öka läslusten hos svenska skolelever, kan vinna Seriefrämjandets specialpris Unghunden.


Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

Undervisningsmaterialet har tagits fram för att underlätta för både lärare och elever som vill använda serier i skolundervisningen. Materialet fungerar för olika åldrar och består av elevuppgifter och kopieringsunderlag, samt fördjupande information för lärarna. Över 500 svenska skolor har, enligt Egmont, hittills använt sig av materialet.

”Egmonts skolprojekt har verkligen gjort mycket för att stödja och hjälpa pedagoger att kunna använda serier i sitt dagliga arbete”, säger Fredrik Strömberg, ordförande i Seriefrämjandet.

Seriefrämjandets specialpris Unghunden går till serieskapare, redaktörer, förlag eller andra som ”gjort betydande insatser för svenska barn- och ungdomsserier i Sverige”.

Det var i lördags, under Stockholms internationella seriefestival (SIS), som årets nomineringar offentliggjordes.

”Det är jättekul och hedrande att få det här erkännandet. Vi behöver hitta nya vägar och användningsområden för att nå ut med serier till barn och unga. Samtidigt finns det stor outnyttjad pedagogisk potential i serieformatet. Nu handlar det bara om att få ännu fler skolor att upptäcka fördelarna med serier”, säger Jonas Lidheimer, ansvarig för Serier i Undervisningen på Egmont Publishing.

För utom Egmonts Serier i Undervisningen är serieskaparen Natalia Batista, Rabén & Sjögren, Ordbilder förlag och Kami Anani samt Wibom Books nominerade till priset.

Vem som får ta emot priset avslöjas under årets Bokmässa i Göteborg.

Här kan du titta på och ladda ned Egmonts skolmaterial.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.