Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Efter tufft sparprogram står NA stark i krisen

Publicerad: 12 juni 2009, 09:59

Nerikes Allehanda har avslutat förhandlingarna om den nya organisationen: 18, 5 tjänster försvinner. Det ska klara tidningen genom krisen. -    Vi följer hur det går månad för månad, men nu har vi en bra bas, säger Ulf Johansson, NA:s tidningschef.


Ämnen i artikeln:

PromediaNerikes AllehandaStampen

Stampendottern Promedia med fjorton lokaltidningar med Nerikes Allehanda och VLT som två nav har fått spara hårt i två omgångar, i senaste omgången för att möta krisen.

På Nerikes Allehanda ser det ut som att de 18,5 tjänster som ska bort kan nås utan uppsägningar. Det som återstår är förhandlingen med GF om de 3 tjänster som ska bli 2 det grafiska området.

Förhandlingarna med Unionen och med Journalistförbundet är avslutade. De 3,5 respektive 14 tjänsterna klaras genom pensioneringar, genom att vakanser inte tillsätts, omflyttningar och att en del medarbetare gått ner i tid.

Den nya organisationen ger en bas för att klara en fortsatt kris. Enligt Ulf Johansson har företaget kontroll på läget.
–    Nerdragningen är gjord under tidspress. Det kan finnas fler sätt att organisera oss när vi satsar för framtiden.

Hur ser ert andra kvartal ut?

–    Vi håller vår nya prognos. Den var ju rejält nerskriven, men vi håller upplagan och ligger bättre än snittet för jämförbara tidningar på annonserna, med tapp på 15-16 procent.

Ulf Johansson berömmer annonsavdelningen och säger att det framför allt är de lokala annonserna som gått bra.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.