Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag05.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Efter sändningshaveriet: SVT tillsätter grupp

Publicerad: 9 Januari 2019, 07:43

Så såg det ut i rutan i över en timme.

Teknikstrulet fortsatte för SVT under tisdagskvällen. Nu har bolaget tillsatt en grupp som ska förebygga framtida problem. "Det var extrem otur och självklart inte bra alls", säger Victoria Nordamsjö, pressansvarig på SVT.


Ämnen i artikeln:

SVT

Tisdagens sändning av Morgonstudion låg nere i cirka en timme till följd av att en felinställning i bildmixern. Felet kunde avhjälpas och sändningarna starta igen. Men knappt 12 timmar senare var det åter teknikkaos i tv-huset på Gärdet. Sändningen av nyhetsflaggskeppet Aktuellt blev en kvart försenad. Bildmixern i kontrollrummet hade hängt sig och de ansvariga valde att starta om mixern innan sändningen kunde starta. Händelserna var oberoende av varandra.

– Det var extrem otur och självklart inte bra alls. Vi vet vad som hände och varför – men vi kommer självklart se över det här, säger Victoria Nordamsjö, pressansvarig på SVT.

Under dagen kommer SVT att kolla närmare på tekniksituationen för att försöka förebygga framtida problem.

– Redan igår samlade vi de närmst berörda och tillsatte en grupp för att kolla på morgondagens sändningar. Det utökar vi under dagen, säger Victoria Nordamsjö.

Finns det någon risk att det blir problem under dagen?

– Det ska det inte göra, absolut inte, säger Victoria Nordamsjö.

Läs också

Morgonstudion låg nere – SVT beklagar (2019-01-08)

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.