Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter namninsamlingen – VLT ska se över korsorden

Publicerad: 12 december 2017, 09:19

Daniel Nordström, utgivare och chefredaktör för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen. Foto: Tony Persson/VLT

222 engagerade VLT-läsare har skrivit på ett namnupprop för att få tillbaka tidningens gamla korsord. Nu lovar chefredaktören att göra en översyn när nuvarande avtal går ut.


Ämnen i artikeln:

VLT

För drygt ett år sedan gjordes VLT om och i samband med det bytte tidningen leverantör av korsord. Det innebar bland annat att korsorden på fredagar och lördagar byttes ut samt att det dagliga minikrysset försvann.

Läsarnas reaktioner lät inte vänta på sig. Bara under de första veckorna fick VLT:s chefredaktör och ansvariga utgivare Daniel Nordström ta emot omkring 200 telefonsamtal som rörde korsorden. Nästan alla som hörde av sig gjorde det för att de saknar de gamla korsorden. Med tiden har dock en del återkopplat och då varit mer positivt inställda till korsorden.

Men nyligen fick Daniel Nordström ta emot ett brev som gjorde honom påmind om att det fortfarande är många som vill återgå till hur det var förr:

”Vi som skrivit på denna lista önskar vänligt och bestämt att Fredagskrysset och Lördagskorsorden ska återkomma i VLT. Med trisslottvinster förstås”, stod det i brevet som var undertecknat av 222 personer.

– Det var ju ett enormt tryck när vi gjorde de här förändringarna i fjol. Men sedan har det mattats av, så jag hade inte förväntat mig den här reaktionen nu, säger Daniel Nordström till Medievärlden.

Vad tänker du om det här läsarengagemanget?

– Det är rörande faktiskt. Det är fantastiskt hur engagerade VLT:s läsare är – och inte bara i den här frågan. De är duktiga att höra av sig både när de är nöjda och missnöjda.

Daniel Nordström har svarat på brevet i ett blogginlägg. Han skriver bland annat att han inte kan lova att korsorden kommer tillbaka, men att han ska se över möjligheterna:

”Det avtal vi har med våra nuvarande leverantörer av korsord, pyssel och knåp löper på fram till sommaren. Därefter ska det förnyas och fram till dess ska vi se över vårt utbud.”

Hur ser du på beslutet att byta korsordsleverantör i dag? Var det fel?

– Nej, det var det inte i det läge vi var i då. Vi gjorde om avtalen och sparade mycket pengar på de här bitarna samtidigt som vi fick ett bredare utbud av korsord, pyssel och knåp.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VLT

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev