Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter misstroendet: Brunegård lämnar Mentor

Publicerad: 18 april 2018, 06:17

Tomas Brunegård. Foto: Mikael Marklund.

Tomas Brunegård klarade sig med knapp majoritet vid det extrainkallade årsmötet i Mentor Medier. Men han fick hård kritik av minoritetsägarna och väljer nu att lämna sitt uppdrag.


Ämnen i artikeln:

Tomas Brunegård

Den extra bolagsstämman sammankallades för att minoritetsägare ville avsätta Tomas Brunegård som styrelseordförande. Förslaget fick dock bara 44,6 procent av rösterna så Tomas Brunegård sitter kvar.

Men valberedningen i Mentor Medier arbetar nu med ett förslag till ny styrelse till den ordinarie årsstämman 3 maj, och Tomas Brunegård säger till tidningen Dagen att han inte ställer upp för omval. Dels för att han tycke att ägarna måste bestämma sig om koncnernen ska ha en koncernstrategi eller inte, vilket han utvecklar i denna intervju. Dels för att ha inte tycker att styrelsen fungerar.

”Det blev uppenbart i går när styrelseledamöter gick upp och talade i egen sak. Nu går jag först, men jag uppmanar samtidigt de andra i styrelsen att också ställa sina platser till förfogande inför bolagsstämman”, säger han till Dagen.

Läs också

Tomas Brunegård klarade sig med knapp majoritet

Tomas Brunegård om det norska tidningsbråket

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Tomas Brunegård

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev