Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter Kalla faktas avslöjanden – generaldirektören sparkas

Publicerad: 9 mars 2017, 13:52

Generaldirektören på Statens fastighetsverk får lämna sitt uppdrag sedan TV4:s Kalla fakta avslöjat en korruptionshärva i mångmiljonklassen i vilken generaldirektören inte agerat tillräckligt enligt åklagaren.


Ämnen i artikeln:

Kalla Fakta

I januari avslöjade Kalla fakta misstänkt korruption inom Statens fastighetsverk. Av programmet framgick hur en tidigare chef på verket hade fifflat med mångmiljonfakturor. I samband med publiceringen hotade också den granskade chefen TV4 med rättsliga åtgärder, vilket Medievärlden tidigare rapporterat om.

Efter avslöjandet anhölls generaldirektören Björn Anderson och en fastighetsdirektör som båda misstänks för grov trolöshet mot huvudman. Det eftersom de två inte agerat mot den tidigare anställda fastighetschefen som misstänks för omfattande brottslighet gentemot Statens fastighetsverk, enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Nu står det klart att Björn Anderson får lämna sitt uppdrag, rapporterar TV4:
”Vi är överens om att han inte kan komma tillbaks som generaldirektör för Statens fastighetsverk. Han kommer inte verka i Fastighetsverket utan vi måste se vilka andra uppgifter han kan få”, säger den ansvarige ministern Per Bolund (MP) till TV4.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Kalla Fakta

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News