Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Efter journalistmordet – Slovakiens kulturminister avgår

Publicerad: 1 Mars 2018, 05:45

Slovakiens kulturminister Marek Madaric lämnar. Beskedet kommer efter mordet på den slovakiska granskande journalisten Ján Kuciak.


I går, onsdag, meddelade Slovakiens kulturminister Marek Madaric att han lämnar sin post. Beslutet grundar sig i mordet på den granskande journalisten Ján Kuciak, rapporterar Reuters:

”Som kulturminister kan jag inte stå ut med att en journalist mördas under min ämbetstid”, sade ministern under den presskonferens där han meddelade sin avgång.

Det var i helgen som Ján Kuciak och hans flickvän sköts till döds i sitt hem utanför den slovakiska huvudstaden Bratislava, vilket Medievärlden tidigare rapporterat om.

Efter mordet gick den slovakiska polisen ut och berättade att utredare tror att mordet har att göra med Ján Kuciaks journalistiska verksamhet. Kuciak arbetade för nyhetssajten Aktuality.sk och har bland annat granskat korruption.

Robert Fico, premiärminister i Slovakien, har sagt att mordet – om det visar sig att det kan kopplas till Kuciaks yrke – är en attack på pressfriheten. Han har också utlovat en belöning på 1 miljon euro för information som leder till ett uppklarande.

Läs också

Granskande slovakisk journalist sköts till döds

Granskande journalistik kan vara motiv bakom reportermord

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.