Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Efter granskningen – Kevin-fallet återupptas

Publicerad: 8 maj 2017, 10:17

SVT Dokument inifrån har gjort en tredelad dokumentär om det uppmärksammade rättsfallet som gäller mordet på 4-årige Kevin. Foto: SVT

Nya uppgifter som framkommit i samband med att SVT och DN granskat Kevin-fallet gör att åklagarkammaren i Karlstad nu väljer att återuppta en förundersökning om mord.


Ämnen i artikeln:

SVTDN

För närmare tjugo år sedan, i augusti 1998, hittades en 4-årig pojke mördad i Arvika. Två bröder, vid tidpunkten fem och sju år gamla, pekades av polisen ut som skyldiga till mordet. Men på grund av deras låga ålder väcktes inget åtal. Polisiärt anses dock fallet vara utrett.

Men nyligen granskades kriminalfallet av SVT:s Dokument inifrån och DN, vilka kunde visa på brister i bevisningen samt kring hur förundersökningen gått till. Brödernas försvarare, Thomas Olsson, begärde därför i förra veckan att den nedlagda förundersökningen om mordet skulle återupptas.

I dag stod det klart att åklagarkammaren i Karlstad har beslutat att återuppta förundersökningen med anledning av att nya omständigheter framkommit. Niclas Wargren, chefsåklagaren i Karlstad, är ny förundersökningsledare och han kommer att bistås av vice chefsåklagare Cecilia Aronsson.

”Jag har beslutat att återuppta förundersökningen då det i samband med den granskning av ärendet som SVT och DN gjort framkommit uppgifter som jag bedömer vara nya omständigheter som motiverar att förundersökningen återupptas”, säger chefsåklagare Niclas Wargren i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTDN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.