Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Efter 52 år på Expressen Ulf Nilson slutar som veckokrönikör

Publicerad: 18 Augusti 2015, 12:53

Expressenveteranen har skrivit sin sista veckokrönika för tidningen.


Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

I en lång artikel i Expressen i dag berättar 82-åriga Ulf Nilson om sina journalistiska erfarenheter och säger att han länge velat behålla sin spalt, men att han nu kommit fram till att han vill ägna sig åt en annan sorts skrivande. Och han utesluter inte memoarer även om han tvekar.

Ibland är jag sugen på att skriva om mitt långa yrkesliv och andra gånger tvekar jag på om det är just det jag ska göra. Skriva kommer jag dock alltid att göra i en eller annan form, säger Ulf Nilson till Expressen.

Förutom att han skrivit regelbundet för Expressen sedan 1963, bland annat som utrikeskorrespondent och krönikör, så har Ulf Nilson också skrivit ett flertal böcker.

Som krönikör är Ulf Nilson både hyllad och ifrågasatt. Han har vid flera tillfällen hamnat i blåsväder och kritik har riktats mot honom och hans uttalanden.

Vårt uppdrag är ju roa, oroa och förarga och det kan man ju onekligen konstatera att denne skribent har gjort, skriver Expressens chefredaktör i ett blogginlägg.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonExpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.