Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Efter 150 år nu byter AT tryckeri

Publicerad: 21 Januari 2016, 12:09

Produktionen av Alingsås Tidning flyttar till V-tab och formatet blir nytt.


Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Ända sedan starten 1865 har Alingsås Tidning, då kallad Alingsås Weckoblad, tryckts i företagets eget tryckeri WM Tryck.

Men från och med i mars kommer varken Alingsås Tidning eller någon av de andra tidningarna som ingår i WM-Media att tryckas i Alingsås. Produktionen av Alingsås Tidning, Lerums Tidning, Partille Tidning och Härryda-Posten flyttas istället V-tab:s anläggning i Landvetter.

Vi är väldigt stolta över det vi har gjort historiskt sett. Men tiden måste ha sin gång, maskinparken börjar bli lite till åren och vi måste försäkra oss om att hålla högsta tänkbara kvalité även i framtiden, säger William Michelsen, vd för WM Media och samtliga fyra tidningar som ingår i koncernen, till Alingsås Tidning.

Förutom att tryckeriet blir ett annat så förändras också tidningarnas format. Storleken minskar något eftersom man byter från Berliner-format till tabloid.

Det nya formatet är ett sätt att trygga produkten, enligt William Michelsen:

Vi var nästan ensamma i landet om Berliner-formatet, vilket inneburit en stor sårbarhet vid ett eventuellt haveri. Nu försäkrar vi tidningarnas utgivning även vid större tekniska problem.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alingsås Tidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.