fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

EFN tappar programledare till Di TV

Publicerad: 14 september 2017, 10:59

Jesper Norberg går från EFN till Di TV.

För tredje gången på kort tid rekryterar Di TV från Handelsbankens ekonomikanal EFN. Denna gång är det programledaren och finansanalytikern Jesper Norberg.

Ämnen i artikeln:

EFNLotta Edling

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


 I början av sommaren berättade den mångårige ekonomijournalisten Jon Åsberg att han lämnar EFN för att bli programledare på Di TV. Och i måndags rapporterade vi att Pontus Herin går samma väg. Nu står det klart att också finansanalytikern Jesper Norberg rekryterats till Di TV. På den nya ekonomikanalen får han rollen som programledare.

Jesper Norberg har arbetat många år inom finansbranschen, bland annat som läkemedelsanalytiker på HQ Bank och Swedbank.

År 2005 kom han till EFN:s vardagliga ekonomiprogram Börslunch där fokus ligger på de senaste nyheterna från världens finansmarknader. Men nu lämnar Jesper Norberg det jobbet för att i stället synas i Di TV.

”Det är klart att jag vill vara med i den här otroligt intressanta satsningen som Di och Expressen gör. Att vara med och utveckla och sätta en prägel på den, det är det som lockar”, säger Jesper Norberg i ett pressmeddelande.

Di:s chefredaktör Lotta Edling kommenterar:

”Det känns väldigt roligt att vi fortsätter att göra starka rekryteringar till Sveriges nya ekonomi-kanal. Jesper Norberg kommer med sin tunga börskompetens, erfarenhet från finansmarknaden och tv-vana att vara en stor tillgång för Di TV och vi ser fram mot att välkomna honom hit.”

Läs också

Di TV rekryterar återigen från EFN

Di TV rekryterar Jon Åsberg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev