Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

EFN öppnar lokalredaktioner

Publicerad: 16 augusti 2017, 06:40

Charlotte Stjerngren, chefredaktör EFN. Foto: Daniel Ivarsson

Handelsbankens ekonomikanal EFN satsar på lokal ekonomijournalistik och öppnar fem redaktioner i landet. EFN:s tidigare publisher Leo Lagercrantz kommer tillbaka för att leda satsningen.


Ämnen i artikeln:

GöteborgLeo LagercrantzEFNStockholm

I höst startar EFN lokala redaktioner Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle och Umeå. Satsningen görs för att öka bevakningen av ekonomi och svenskt näringsliv i hela landet.

– Om man vill täcka området ekonominyheter är det viktigt att man täcker så mycket av landet som möjligt. Och då måste man förstås vara ute lokalt, säger EFN:s chefredaktör Charlotte Stjerngren och fortsätter:

– Personligen kan jag tycka att det är lite väl mycket Trump-rapportering i svenska medier i dag. Hur stor påverkan har det egentligen på lokal nivå? På EFN är vi inte klickdrivna och kan därför på ett annat sätt välja våra ämnen.

EFN:s tidigare publisher Leo Lagercrantz, som lämnade ekonomikanalen vid årsskiftet, kommer tillbaka för att leda satsningen. Till sin hjälp har han redaktionschef Anna Fagerström. Förhoppningen är att kunna dra igång med de dagliga sändningarna senare i höst:

– Jag hoppas att allt ska vara ”up and running” någon gång under hösten. Nu när vi gått ut med den här nyheten kan vi också börja rekrytera personal.

Exakt hur många som behöver rekryteras vill inte Charlotte Stjerngren säga, men hon berättar att de söker både teknisk personal och journalister på de här fem orterna.

Kan det bli tal om att öppna ännu fler lokala redaktioner?

– I dagsläget känns det som att det kommer att vara fullt upp med de här fem.

Vilka ser ni som era konkurrenter?

– Jag brukar säga att vi framför allt konkurrerar om folks tid. Lokala ekonominyheter vet jag inte om det finns någon annan som gör i dag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev