Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

E-K:s etta en vädjan om vidsynthet och tolerans

Publicerad: 4 November 2010, 12:37

Löpet och ettan på dagens E-K är ett meddelande till ledamöterna i fullmäktige som håller sitt första möte efter valet i kväll. Bakom ligger att SD blev tredje största parti.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Men det ska inte ses som ett statement mot Sverigedemokraterna utan för humanism, vidsynthet och tolerans framhåller Eskilstuna-Kurirens chefredaktör PeO Wärring.

Dagens tidning har blivit en stor snackis. Bland annat har PeO Wärring fått höra att man på ett Rotarymöte visat upp den och sedan blev det en spontan applåd för E-K.

Några negativa reaktioner har han inte nåtts av.

   Jag är förvånad, men det har det faktiskt inte kommit. Ännu.

Kanske kommer de i kväll när PeO Wärring och några till ska dela ut tidningen till politikerna i fullmäktige som då sammanträder för första gången sedan valet.

   Vi ska fullfölja det här genom att stå där. Det känns viktigt att ta ställning.

Har klimatet blivit hårdare i Eskilstuna senaste åren?

   Egentligen inte på ytan. Men samtidigt har Sverigedemokraterna blivit tredje största parti. Så vi gör det här för att ge argument och mod till alla de som inte håller med men som inte vågar säga ifrån runt fikaborden.

Hur ska ni följa upp det här i morgon?

   Det blir kommentarer från politiker och vanligt folk. Och vi får se vad som händer på fullmäktige i kväll. Kanske tar man upp tidningen där. Sedan har vi fler bra grejor på gång.

Som?

Det är för bra för att avslöja nu.

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.