Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Duon som leder Guldspadegalan

Publicerad: 20 februari 2017, 11:52

Anna Lindmarker och Christer Engqvist programleder årets Guldspadegala.

TV4-profilen Anna Lindmarker och P4 Upplands programledare Christer Engqvist leder årets Guldspadegala i Uppsala där 2016 års bästa gräv ska prisas.


”Vi är väldigt glada över att en av TV4:s största profiler kommer för att dela ut guldspadarna. Dessutom gör hon det med en av de skickligaste och dessutom roligaste programledarna jag själv haft nöjet att lyssna på, Christer Engqvist. Vi är lyriska över den här duon, och jag tror Guldspadegalan kommer att bli något alldeles extra i år”, säger Fouad Youcefi, grävgeneral.

Anna Lindmarker har mångårig erfarenhet från journalistbranschen. Hon har bland annat varit på Ekot och SVT:s Aktuellt. De två senaste decennierna har hon arbetat på TV4-nyheterna.

”Jag brukar inte leda sådana här galor, och tycker vanligtvis inte att det är speciellt roligt. Men den grävande journalistiken är journalistikens allra viktigaste gren. Så när jag fick frågan blev jag både väldigt glad och hedrad över att få leda en gala där så mycket bra journalistik visas upp”, säger Anna Lindmarker.

Christer Engqvist programleder dagligen Sveriges Radio P4 Upplands morgonprogram och han blivit en känd röst för många upplänningar. Förutom att leda programmet har han lagt en hel del tid på komedi samt prisats i stand up-tävlingar

Föreningen Grävande Journalisters årliga grävseminarium arrangeras i Uppsala Konsert och Kongress den 7-8 april. Seminariet avslutas med prisutdelning av årets Guldspadar.

Inför årets Guldspadegala har tävlingsklasserna förändrats. I år tävlar radio och tv i samma tävlingsklasser, vilket ökar konkurrensen – inte minst i tävlingsklassen Etermedia riks.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.