Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DT ger ut gratistidningen Mitt Dalarna

Publicerad: 5 december 2012, 08:13

Dalarnas Tidningar satsar på den nya gratistidningen Mitt Dalarna som kommer med sitt premiärnummer idag. - Vi vill nå ut bredare i print, säger ansvariga utgivaren Ewa Wirén.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Dalarnas Tidningar vill nå en yngre och bredare läsekrets och satsar därför på gratistidningen Mitt Dalarna som kommer att ges ut varje onsdag med start i dag och distribueras via posten.

– Vi är väldigt glada att vi orkar och har möjlighet att ge ut den här tidningen när andra tidningar sparar. Vårt syfte är att tjäna pengar på den, säger Ewa Wirén, ansvarig utgivare på Dalarnas Tidningar.

Dalarnas Tidningar har en lång tradition av tidningsutgivning, och många annonsörer som vill nå läsare via print. Det är en av anledningarna till att man nu vågar satsa på en ny gratistidning.

– Vi är bra på lokaljournalistik. Det ska bära upp den nya tidningen. Vi tar sikte på yngre barnfamiljer, säger Ewa Wirén.

Tidningen kommer att fungera som en sorts guide för barnfamiljer och första numret innehåller exempelvis en artikel om surfplattornas inträde i skolorna i Dalarna.

Tidningen trycks i 84 000 ex i fyra editioner. Ewa Wirén beräknar att tidningen ska bära sina egna kostnader under nästa år.

– Vi har rekryterat några nya medarbetare. Vi tror mycket på bilden och har därför anställt en fotograf som också är en duktig skribent, säger Ewa Wirén.

Totalt blir det fyra redaktionella medarbetare på Mitt Dalarna, två skribenter, en fotograf/skribent samt en redaktör som också gör layouten.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.