Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DT får ny kulturredaktör

Publicerad: 5 december 2017, 07:58

DT:s nya kulturredaktör Anders Kosjanov Gustafsson.

I januari får Dalarnas Tidningar en ny kulturredaktör i Anders Kosjanov Gustafsson, i dag fokusreporter och tidigare nöjesredaktör på tidningen.


I november förra året utsågs Cecilia Ekebjär till kulturchef över hela Mittmedia. Uppdraget skulle hon kombinera med sin halvtidsroll som kulturredaktör för Dalarnas Tidningar. Men i dag, drygt ett år senare, blev det officiellt att Anders Kosjanov Gustafsson tar över rollen som kulturredaktör. Och att det nu blir fråga om ett heltidsuppdrag.

– Det känns otroligt roligt, säger Anders Kosjanov Gustafsson till Medievärlden.

Under hans 13 år som nöjesredaktör har han levt nära DT:s kultursidor. Nu ser Anders Kosjanov Gustafsson fram emot att återvända till kritiken och åsiktsjournalistiken.

Hur vill du utveckla DT:s kulturbevakning?

– Det tänker jag på för fullt just nu och jag har nog inte tänkt klart än. Men DT:s kulturbevakning håller en hög nivå och har gjort det länge, så jag kommer inte att kasta om alldeles, säger Anders Kosjanov Gustafsson och fortsätter:

– Men jag har ju mina intressen och ser fram emot att bygga ett lag med skribenter utifrån mina intressen och värderingar. Och även om jag alltid intresserat mig för all typ av kultur så har jag en bakgrund inom populärkulturen. Det kommer säkert att märkas.

Han hoppas även kunna ta med sig erfarenheterna från sitt jobb som grävande reporter till kulturavdelningen.

– Det finns många kulturinstitutioner här i länet som inte varit bevakade på det sättet så mycket tidigare och det skulle vara intressant att kika mer på. Den senaste tiden var vi sett exempel på bra internationella kulturgräv, bland annat DN:s granskning av ”Kulturprofilen”, som visar att kulturen även kan jobba på det sättet.

DT:s kulturjournalistik presenteras i sex olika tidningstitlar samt sajterna dt.se och avestatidning.com, som har över 300 000 unika besökare varje vecka.

Anders Kosjanov Gustafsson kommer att ingå i Mittmedias gemensamma kulturredaktion om 14 personer.

”Med Anders får vi en erfaren redaktör med intresse och kunskap för de ämnen han ska bevaka och med förståelse för länet. Han kommer också att bidra med ytterligare perspektiv och specifika kunskaper till kulturredaktörsgruppen i Mittmedia”, säger Mittmedias kulturchef Cecilia Ekebjär.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev