Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DT börjar Masjävlas

Publicerad: 18 maj 2016, 10:35

DT:s ledarredaktion tar sitt uppdrag ett steg vidare. Nu ska de börja Masjävlas med Dalarnas politiker.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Vi gillar Dalarna, vårt yrke, men inte dalapolitiken alla gånger. Vilket kommer att märkas. säger DT:s ledarskribent Gabriel Ehrling. Tillsammans med kollegan Jens Runnberg ska han göra tv-programmet Masjävlas som har premiär på fredag.

Innehållet ska enligt ledarduon vara rappt, roligt samt innehålla rollspel och en lagom dos humor. Men det handlar inte om att bara locka till skratt utan det är seriösa politiska frågor i botten.

Som vi vill ta upp på ett lättsamt här. Långa seriös analyser har sin plats i print och andra digitala kanaler, säger Gabriel Ehrling.

Det ska inte heller vara en studioproduktion. Det kommer att bli en del bilmil för duon som i tv-programmet ska tackla de politiska frågorna på ort och plats.

Till att börja med har de full uppbackning från den övriga redaktionen som bistår med kameraman och redigeringskunskaper. Men på sikt ska de kunna göra inslagen själva med hjälp av ett stativ och en mobil.

DT:s ledarsida har ett flertal gånger skrivit om skidstadion i Falun som renoverades för ett stort antal miljoner för skid-VM 2015. Pengar som mer eller mindre blev kastade i sjön enligt DT.

Kommer det att bli något inslag från hoppbacken?

Ha ha, det kan du ge dig på. Det är work in progress och har arbetsnamnet Hopplöst i Falun, säger Jens Runnberg.

Ämnen i artikeln:

Dalarnas Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.