Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DR-journalister strejkar mot sparplanen

Publicerad: 25 April 2007, 10:34

Journalisterna vid Danmarks Radio har lagt ned arbetet i protest mot den omfattande sparplan som bolagets ledning i går lade fram. Strejken inleddes redan i går, då sportjournalisterna gick hem. Idag upphör också de övriga redaktionella medarbetarna på radio och tv med att arbeta.


På grund av gigantiska budgetöverskridanden i samband med bygget av det nya radiohuset i Örestaden måste DR nu genomföra kraftiga besparingar. Den sparplan som DR-ledningen igår lade fram innebär att 300 anställda ska sägas upp. Totalt ska 287,5 miljoner danska kronor sparas årligen under de nästa fyra åren. Värst går det ut över sporten och underhållningen. Även nyhetssändningarna berörs, liksom kulturen.

Sportjournalisterna rasar över sparåtgärderna, som de menar kommer att leda till att sporten i praktiken försvinner från DR. Igår valde därför sportjournalisterna att gå hem.

Idag på förmiddagen har journaliserna på nyhetsredaktionerna inom radio och tv hållit möten och beslutat att lägga ned arbetet i sympati med sportjournalisterna. Det betyder att nyhetssändningarna i radion förkortas idag – i tv blir det inga nyhetssändningar alls.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.