Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Donation bakom anti-FRA-annons

Publicerad: 11 Augusti 2008, 09:54

Journalisterna ville inte skriva om den nya signalspaningslagen. Då fick de en donation av en "privatperson med liberala värderingar" som möjliggjorde en annonskampanj mot FRA-lagen. - Vi lyckades fånga upp det engagemang som redan fanns, medan vanliga medier var tysta in i det längsta, säger Mikael Nilsson, kontaktperson för nätverket mot FRA-lagen, i Svenska Dagbladet.


Tystnaden i gammelmedia gjorde Mikael Nilsson orolig. Som doktorand i datalogi insåg han att konsekvenserna skulle bli större än vad de flesta insett. Men ingen verkade reagera.

– Vi kontaktade en redaktör för en ledarredaktion och han menade att de ”visst hade skrivit om signalspaningslagen. För över ett år sedan och förresten skulle väl lagen ändå antas?”

I bloggvärlden var det annorlunda. När nätverket mot FRA-lagen var klara med sin hemsida fick de på bara några dagar 100 000 besökare. I bloggvärlden finns också många kompetena aktörer menar han:

– Jag har sett flera exempel på hur försvarsminister Sten Tolgfors ihåliga argument verkligen smulats sönder av pålästa bloggare, säger Mikael Nilsson till Svenska Dagbladet.

Läs mer om bloggarna och makten i nya numret av Medievärlden.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.