Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag17.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Donald Boström: Mitt avhopp i Eritrea påhitt av knäppskallar

Publicerad: 8 juni 2009, 08:31

- En person ringde från Holland till UD och påstod att jag var kidnappad, så UD ringde mig för att höra om det var riktigt.


Donald Boström, författaren, fotografen och journalisten, sitter i ett redigeringsrum på TV4 när Medievärlden når honom. Inte i Eritrea där han och hans producent och kameraman skulle ha hoppat av och sökt asyl efter att ha avsagt sig sina svenska medborgarskap sedan de intervjuat landets president, Isaias Afewerki.
Uppgifterna om avhoppet är en stor nyhet i Etiopien, berättar Donald Boström, som kontaktats av bland annat BBC. Så lite rätt är det som står i awate.coms berättelse, att avhoppet skapat rubriker över Europa.

Vad tror du ligger bakom den uppdiktade historien?
– Det är några knäppskallar som använt opinionen för sina skumma syften. 
Donald Boström beskriver det som politisk terrorism mot enskilda journalister för att misskreditera dem och därmed skada Dawit Isaaks sak.

Kommer du att bemöta uppgifterna – om det går?
– Jag har talat med säkerhetsfolket här på TV4 och vi har kommit fram till att om det inte händer något mer så gör jag ingenting.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.